El grup de 5è

El grup de 5è

dimarts, 11 d’octubre de 2016

La pregunta que ho va canviar tot

El dimarts dia 27 de setembre del 2016, vam fer un experiment el qual va sorgir de la pregunta d'un company: quina reacció química té l'ou quan el poses a bullir? 
Les mestres van quedar ben parades amb la pregunta, aleshores tots ens vam començar a preguntar el mateix. Vam decidir portar informació i un ou bullit en diferents temps amb grups cooperatius per poder resoldre el nostre dubte.

Vam plantejar una hipòtesi abans d'obrir els ous per fer-ne la comprovació posterior.


Grup 1: cocció 1 minut.





Grup 2: cocció 3 minuts




Grup 4: cocció 7 minuts.



Grup 6: cocció 13 minuts.





Grup 3: havia de ser una cocció de 5 minuts, però a l'obrir-lo vam veure que ens havíem passat de minuts. Això ho vam saber pel color verdós que tenia el rovell.


CONCLUSIÓ
Després d'aquest experiment, sabem que l'ou té unes proteïnes (albúmina) que l'escalfor fa que es belluguin, s'ajuntin i creïn una xarxa. Això explica perquè l'ou s'endureix, és a dir perquè l'ou passa de ser líquid a ser sòlid.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada